Måttbeställda plisségardiner för både insyn och mörkläggning

Ibland behöver man skärma av ljuset från fönstret. Att använda måttbeställda plisségardiner gör att man kan få gardiner som passar perfekt för ändamålet.

Att ha insyn i lokaler är inte alltid det bästa. Många skaffar då heltäckande gardiner som stänger ute både det viktiga dagsljuset och all eventuell insyn. Visst kan det vara bra att slippa solblänk i dataskärmar så man inte ser något, men ljuset är ändå viktigt för oss.

Ett tips är att man kan använda plisségardiner för att tillfälligt kunna mörklägga ett rum, som ett alternativ. Har man udda mått på fönstren i lokalen är det svårt att köpa standardgardiner. Då är det perfekt att använda sig av måttbeställda plisségardiner. Man får gardiner som är perfekt anpassade för de fönster som behöver gardinerna.

Måttbeställda plisségardiner perfekta för varje fönster

Plisségardiner innebär att gardinerna är veckade. En del plisségardiner kan man beställa som flexgardin. Det innebär att de är justerbara både uppifrån och nerifrån. Med andra ord kan man låta ljuset flöda in ovanifrån medan insynen nere är helt blockerad. De som sitter i lokalen blir därför inte heller distraherade av det som händer på utsidan av den.

Man slipper också andra människor som försöker se in eller störa arbetet innanför. En plisségardin kan fås i 3 olika modeller. Det går att ha en helt transparent gardin, semitransparent och mörkläggande. Det går också att beställa plisségardiner som har dubbelceller. Det gör att gardinerna isolerar mot värmen utifrån på sommaren och stänger ute kylan på vintern.

22 May 2022