Vitsen med att laga mobil i Solna

Om man råkar knäcka skärmen på mobilen man fått i födelsedagspresent så kan man laga den i Solna. Det är bra att veta för oförsiktiga tonåringar och andra.

Kevin var noga med att inte låta sin mamma få syn på mobiltelefonen. Det var inte det att det fanns något i den som hon inte fick se. Nej, problemet var att skärmen hade spruckit, och det var bara några veckor sedan som han hade fått den av henne i födelsedagspresent.

Hon skulle verkligen inte bli glad om hon såg hur den såg ut nu. Hon hade förmanat honom att vara försiktig och det tyckte han att han hade försökt att vara. Men hon kunde knappast förstå på riktigt hur en tonårspojkes liv var och hur svårt det var att låta bli att knäcka mobilskärmen.

Laga mobil i smyg

Han hade i alla fall fått tipset av bästisen att det gick att laga mobil i Solna. Det fanns till och med ett ställe på köpcentret dit man kunde gå och få det fixat. I morgon hade han håltimme i skolan så då skulle han gå dit, och kompisen skulle följa med så klart.

Men än så länge fick han smussla med mobilen där hemma. Oftast brukade hans föräldrar få säga till honom att lägga undan mobilen vid middagen, men det behövde de inte nu. Det var en ovan känsla, men inte helt fel, att inte ha den i handen eller på bordet bredvid sig. Inte för att det var särskilt kul att behöva prata med föräldrarna förstås.

27 Nov 2022