Programvara - tips och råd till företag

Hur ska man våga ta steget och implementera och använda ny programvara inom ett företag? Många företag fastnar i gamla lösningar. Programvara som sett sitt bäst-före-datum för flera år sedan och som i och med detta också exponeras för större risker för exempelvis cyberattacker samtidigt som arbetsgången blir avsevärt mycket långsammare än vad den borde vara.

Äldre programvara kan skapa stora flaskhalsar inom ett företag och med sådana kommer negativa saker som frustration, irritation, sämre prestation och med detta också en sämre omsättning. Det finns således starka argument till varför man ska uppdatera och investera i ny programvara. Frågan är bara hur man ska tänka? Vilken programvara passar, vilken kommer att göra skillnad och vad är rimligt att betala?

Fördelar med uppdaterad programvara

Ett tips i detta är att ta hjälp. Kolla runt vilka alternativ som finns och ta gärna hjälp av en återförsäljare för att dels berätta kring hur er verksamhet ser ut, dels hur era behov ter sig och dels också vad ni vill uppnå med att byta programvara. Detta innebär att ni kan få en mer slimmad och skräddarsydd programvara där era behov är i centrum och där ni får detta utan att det tummas på exempelvis viktiga saker som säkerhet.

Modern programvara öppnar även för moderna lösningar. Idag är flexibilitet ett nyckelord - många anställda vill själva kunna bestämma var de ska arbeta ifrån. Med ny programvara blir detta en självklarhet och som företag får man i och med detta också de snabba fötter som man eftersträvar.

Det finns också prisvärda lösningar på marknaden och nästan oavsett vilken programvara man väljer så handlar det om en investering. Företag måste möta framtiden och ta del av de lösningar som finns - och faktiskt underlättar. Ett råd är alltid att ni ser till att utbilda personalen i den nya mjukvaran innan ni sätter igång. Även om de flesta av lösningarna är enkla att begripa så är en mjukstart en bra lösning.

27 Sep 2022