Dagens maskiner ger enklare golvslipning

Finns en enkel golvslipning? Egentligen inte, men idag så är man förmodligen så nära man kan komma detta. En golvslipning idag är enklare än vad fallet var för några år sedan. Det handlar fortfarande inte om ett enkelt projekt - men faktum är att många privatpersoner kan komma ganska nära resultatet som en professionell firma erbjuder. Detta tack vare dagens moderna slipmaskiner.

För många är en golvslipning synonymt med tunga maskiner, hög volym och extremt mycket slipdamm. Korrekta iakttagelser, åtminstone sett till hur det har sett ut. Alla som genomfört en golvslipning vet att det handlar om att förbereda genom att tejpa för och skymma varenda skrymsle och vrå i bostaden - allt från skåpluckor, garderober och springor måste täppas till; annars så riskerar man att se slipdamm överallt. Idag så krävs inte denna uppoffring.

En slipmaskin

Dammfri slipning och effektivare jobb

Tekniken har gått framåt och hyr du en maskin idag så kan den erbjuda en dammfri slipning. Det vill säga; under tiden du slipar golven så suger maskinen upp allt damm och det är något som sparar både tid och, framförallt, bekymmer. Maskinerna är lättare att hantera också. De spårar inte på samma sätt utan de är enklare att styra rätt. Detta är ytterligare en fördel.

Vi ska dock inte dra det så långt som vissa är villiga att göra och säga att vem som helst kan slipa ett golv. Det handlar fortfarande om ett tungt och tekniskt krävande projekt som bäst hanteras av professionella yrkesmän. Idag har du dock bättre förutsättningar att få ett bra resultat som en följd av den uppdaterade prestanda som dagens slipmaskiner erbjuder. Men, vill du ha ett perfekt resultat så bör du ta hjälp.

Hitta rätt golvslipare i Stockholm

Ska du slipa dina golv på egen hand så bör du se till att du har gott om tid. Se även till att du är ute i god tid vad gäller hyra av maskiner. Du vill definitivt ha en modern modell som erbjuder de fördelar vi ovan nämnt. Se till att ringa maskinuthyrare och boka så att en sådan finns tillgänglig på de datum du behöver den. Kolla även om det finns möjlighet att provslipa innan. Många har träytor där kunderna kan få en snabb genomgång av maskinens funktioner och där man får prova innan man sätter igång hemma och i skarpt läge.

Ska du boka professionell hjälp så bör du ta in så många offerter som möjligt. Detta i syfte att kunna ställa priserna mot varandra. Bli dock inte förblindad av kostnaden. Var lite logisk, ett alltför lågt pris kan handla om det uppenbara - att företaget enbart vill ha dig som kund och där man egentligen inte har den kompetens som krävs. Tyvärr ökar fuskjobben även inom golvslipning och det bör man vara medveten om.

Vi skulle även säga att referenser är viktiga idag. Se till att få kontaktuppgifter till tidigare kunder och se till att få se bilder från jobb där man tidigare varit involverade. Detta ger en bra bild av företaget i fråga. Finns inga referenser så skulle vi nog rekommendera dig att söka vidare.

En golvslipning Stockholm idag ger dig även möjlighet att använda rot-avdraget. Med ett årligt tak på 50.000 kronor kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det kräver dock att företaget är registrerat för F-skatt och det är alltså ytterligare en detalj att titta upp innan du bestämmer dig.

9 Nov 2019