Företagslarm - moderna lösningar ger säkerhet

Finns det verkligen ett behov av att investera i ett företagslarm? Vem skulle vilja ta sig in i just våra lokaler och stjäla vår utrustning, våra datorer och våra maskiner? Det finns många frågor som kan leda till att man avstår från att ta en nödvändig investering i ett företagslarm.

Men, det handlar om just det: en nödvändig investering. Tyvärr så saknar många företag kon då den väl är borta. Genom företagslarm så skapar man både trygghet för de anställda och säkerhet mot brand och inbrott.

Att låta plånboken styra kan i många fall vara ett friskhetstecken för företag. Man behöver inte investera i allt och hoppa på alla tåg som går. Men vad gäller säkerhet och trygghet så gäller inte detta: det är ett tåg som man måste lösa biljett till och investera i ett företagslarm. Inbrotten ökar för varje år i Sverige och det handlar inte enbart om att tjuvar bryter sig in i bilar eller hos privatpersoner.

Tvärtom: företag är intressanta då tjuven vet att det A) ofta finns värdefulla maskiner, utrustning och teknik att stjäla och B) att det finns en marknad att sälja detta vidare på. Adderar man till detta att polisen, som en följd av bristande resurser, sällan prioriterar inbrott så förstår man också varför ett företagslarm är ett måste. Utöver att förhindra inbrott så kan ett sådant även larma i händelse av brand, vilket även det naturligtvis ger en trygghet.

Ett företagslarm ger trygghet och lägre kostnader

Att som anställd veta att det finns ett larm i lokalerna ger ett mervärde. Man kan arbeta övertid, man känner att företaget bryr sig och man känner att den egna tryggheten är prioriterad. Ett företagslarm bär även en ekonomisk uppsida. Genom att låta installera ett sådant så kommer försäkringspremien att sänkas. Försäkringsbolag prioriterar kunder som själva tar tag i sina säkerhetsfrågor. Ett larm kan definitivt innebära billigare kostnader.

Det finns idag en uppsjö av olika företagslarm och olika lösningar gällande säkerhet. Helt lätt är det inte att välja rätt leverantör. Många kan överköpa sig och välja tillägg som man egentligen aldrig kommer att ha nytta av - detta medan vissa snålar och missar tillägg som skulle kunna passa deras verksamhet som handen i handsken. Här måste man utgå från sina egna behov, krav och önskemål - samt givetvis budget.

Hitta rätt företag för ert företagslarm

Rådet är att man kontaktar olika företag och låter dessa presentera sina idéer. Att dessa kommer ut och ser över hur just era lokaler ser ut är givet. Hur ska de annars kunna veta vilka behov som finns?

Behövs kameraövervakning? Kan väktare och regelbundna ronder vara en lösning? Ett passersystem som ger en bättre övervakning kring vilka som är i lokalerna? Kan man sköta exempelvis ljus via en app och därigenom skrämma eventuella tjuvar även fast man befinner sig i hemmet?

Det finns hur många lösningar som helst och det svåra är att hitta de som verkligen passar in i det egna företaget och som möter de unika behov man har.

12 Oct 2021