Spännande utveckling hos industrigolv

Hur mycket kan egentligen ett golv påverka och hur ofta tänker du på var dina fötter sätts då du besöker en ny lokal? Som besökare så tänker man sällan på golvet. Besöker du en galleria så är det inte där du har ditt fokus, detsamma om du är inne i en arena för att se en fotbolls- eller hockeymatch eller för att se en konsert.

För ägaren av lokalen/arenan/gallerian dock: där har golvet en extremt stor betydelse - både sett till kostnaden för att reparera ett skadat golv och sett till att golvet i fråga ska samspela och harmonisera med den övriga inredningen. Två faktorer som fram till nu inte alls rimmat; men som numera gör det och där lösningen stavas industrigolv.

Dagens industrigolv är nämligen tillverkade av akryl och just den utvecklingen har visat sig fungera exemplarisk både sett till funktion och estetik. På samma sätt som man vill ha ett slitstarkt golv inom en industri eller i en fabrik så vill man också ha detta i en arena där många besökare vistas samtidigt och där trycket på golvet kan bli extremt högt. Ett industrigolv står pall och då man - tack vare akryl - kan välja olika färger och strukturer så finns det ett värde rent utseendemässigt.

Den här utvecklingen är välkommen och den har öppnat upp användningsområdena rejält. Vi har nämnt gallerior och arenor; men vidare kan vi även nämna att exempelvis laboratorium väljer detta golv och att även sjukhus gör detsamma. Något som förklaras av motståndskraften mot olika kemikalier.

Fördelar med industrigolv

Utöver att klara av tryck så klarar ett industrigolv av akryl även direkta smällar och har en yta som inte skadas av rengöringsmedel eller av kemikalier som spills på det. Dessutom är det hygieniskt då det är enkelt att städa och hålla efter. En annan fördel är att det läggs flytande och därmed också blir totalt fritt från fogar. Ligger ett industrigolv i exempelvis ett sjukhus så kan personalen snabbt ta sig mellan avdelningarna och genom alla kulvertar medelst sparkcyklar, utan någon risk i att en skarv eller fog bryskt stannar färden.

Ett industrigolv kräver professionell läggning och stor vana av företaget man anlitar. Förarbetet är extremt viktigt; tummar man på det momentet så kommer golvets livslängd att minska radikalt. Anlitar man rätt företag för läggningen så kan man emellertid räkna med att ha ett golv som står pall, som ser fräscht ut och som behåller sin jämnhet i en lång, lång tid framöver. Där handlar det om en riktigt bra investering.

5 Dec 2018