Välj rätt IT-partner

Du finns på ett företag som det går bra för. Men det börjar bli för många pärmar och för lite kontroll. Hur ska du finna rätt IT-lösning och konsulter som förstår dig? Här är några råd på vägen.

Helt ärligt, så finns det många som vill hjälpa dig med de tekniska lösningarna. Men frågan är vem du vill ha som partner. Det är viktigt att välja rätt IT partner i Stockholm. På flera sätt så är det just en relation. Att jämföra med den du har med chefen, partnern eller frisören. Ni kommer att ha mycket kontakt, ibland under ordnade former och ibland under stress. Allt som har med IT att göra, infrastrukturen, molnlösningar, underhåll, support och program är områden som bara ska fungera. Det ställer krav på tjänsterna du köper in, men också på dig som beställare.

Vad får det kosta?

Naturligtvis är prisnivån på den konsult eller firma du väljer av intresse. Frågan är också, på vilket sätt du ska betala. Behöver du enstaka satsningar och korta projekt, eller ett långsiktigt samarbete? Kommer det bli enstaka större kostnader, eller löpande på timbasis till exempel? En bra början är att känna sig själv och behoven som finns just i ditt sammanhang. Fråga kollegorna vad de vill prioritera och om något är akut, eller om ni har tid att sitta ner och bygga från grunden. Självklart ska du jämföra utbudet precis som vid alla större affärer. Vem kan ge det du efterfrågar och behöver. Har de referenser som är rimliga att jämföra med för just er verksamhet?

En matchning som håller

Alla som är engagerade i sitt jobb tycker det är unikt och speciellt. Det är naturligt och en bra början. Men du kan behöva förklara det för personer som står utanför, eller som har en annan bakgrund i arbetslivet. Ta kontakt med några olika konsulter. Känn dem på pulsen och beskriv vad du representerar och i vilken bransch du verkar. Är de med på tåget? Har de erfarenheter som är relevanta? Ställer de frågor som leder framåt, eller liknar det klyschor mera? Kräv att de ska kunna beskriva hur ni tillsammans ska utvecklas och vad deras insatser kommer att ge företaget. Större marginaler, snabbare leveranser, tid att syssla med det som är kärnan i din firma? Slutligen är det ju det som allt handlar om. Att tillsammans med en partner komma vidare och nå nya höjder. Teknologin ska stödja verksamheten och konsulten ska vara en utsträckt hand som du litar på.

16 Apr 2020