Vilken skrivare är bäst för hemmabruk?

Om man bara ska skriva ut enkla saker som lite papper då och då eller foton på barnen ibland, då kanske en enklare skrivare är bäst för hemmabruk. Men vilken skrivare är då bäst lämpad för det?

En skrivare kan vara bra att ha, både på arbetet och hemma. Det är väldigt smidigt att kunna skriva ut sådana saker som recept eller foton på barnen, till exempel. Men vilken skrivare är bäst lämpad för att ha hemma? Man kan antingen köpa sig en egen skrivare eller så kan man hyra en skrivare genom företag som tillhandahåller sådana tjänster. Det beror kanske på hur mycket man har tänkt att använda den och om man verkligen behöver köpa en alldeles egen eller inte. Att säga att en och samma skrivare passar för alla är inte sant, för alla har vi olika typer av behov och en del vill ha en kombinerad skrivare som både kan skriva ut papper, foton och även scanna in.

Egenskaper - vad vill man få ut av sin skrivare?

Om man vill ha en skrivare hemma men inte kommer att använda den till att skriva ut massvis med papper dagligen, då kan en bläckstråleskrivare passa bäst för det ändamålet. Behöver man däremot en skrivare för att kunna få ut mycket dokument i stort sett varje dag ska man hellre satsa på en laserskrivare. En laserskrivare är också ofta rekommenderad för kontorsbruk till exempel, just för att den är snabb och smidig och kan skriva ut mycket papper på kort tid. Kanske har ni eget företag med kontor hemma och behöver kunna skriva ut fort?

Olika typer av skrivare

En laserskrivare är dyrare än en bläckstråleskrivare men kommer att ge mycket för pengarna. Den ger en ultrasnabb utskrift och går även att kombinera med färg, så att man kan välja annan färg än bara svartvitt, som annars brukar vara standard för en laserskrivare. Med en multifunktionsskrivare däremot, kan man göra nästan allting. Man kan scanna, skriva ut eller kopiera om man behöver det. En sådan skrivare kommer i olika prisklasser och man kan välja om man vill använda sig av laser eller bläck, det beror på vilket man själv föredrar. Den enda nackdelen med en sådan här typ av skrivare är att den är väldigt stor och kommer att ta upp väldigt mycket plats om man har tänkt sig att använda den och ha den hemma.

28 Feb 2020